Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kurssimuotoinen päihdekuntoutus

OmaParantola on kehittänyt uudenlaisen päihdekuntoutus kurssin. Kursseja toteutetaan tapaamisina ja nettitapaamisina sekä kokonaan nettikursseina. Kursseja voit halutessasi täydentää yksilö tapaamisilla ja puhelin palveluilla.

Kurssit ovat kustannustehokas tapa kuntoutua päihderiippuvuudesta. Kursseja toteutetaan tapaamisina Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Kursseilla ei ole puhumis eikä esittäytymis pakkoa. Kursseillammekin sinä kuntoudut itseäsi varten.

Päihdekuntoutus kurssien sisältö

Kursseilla edetään osio kerrallaan. Kursseilla saat toimivan ja kattavan valmennuksen joka antaa hyvän pohjan raitistumiseen ja tai päihteiden kohtuulliseen käyttöön. Ohjelma antaa hyvät tiedolliset ja taidolliset valmiudet päihteidenkäytön hallintaan. Kurssit sopii kaikentasoisille päihteidenkäyttäjille. Yhteistyöhön pyrkivä työskentelyote mahdollistaa toimivan aloituksen addiktion hallintaan. Kurssin vetäjä on toipunut addiktiosta mikä mahdollistaa hyvin käytännön läheisen sisällön kuljettamisen.

Addiktion hallinta ei synny koskaan itsestään vaan harjoittelun ja oppimisen tuloksena. Riippuvuuskäyttäytyminen on toistuvaa, se automatisoituu ja sen purkamiseen tarvitaan tietoisuuden lisäämistä omasta päihteidenkäytöstä ja sitä ylläpitävistä tekijöistä. Olennaista on vaihtoehtoisten selviytymistaitojen kehittäminen ja niiden toimivuuden kokeileminen käytännössä. Kuntoutusohjelmassamme asiakas oppii miksi, miten, missä ja miksi mielihalu addiktion toteuttamiseen muodostuu. Ei addiktikaan voi muuttaa itsessään sellaista, mistä ei ole tietoinen tai mitä ei kykene hyväksymään. Addikti tarvitsee tietoa, taitoa, palautetta edistymisestään ja kohtuutta tavoitteiden asettelun suhteen.

Addiktion hallinta on taitolaji ei kamppailulaji. Kursseilla asiakas oppii miten voi hallita mielihaluja ihan käytännössä. Kaikki tapahtuu elämäntapahtumien tutkimisen, kokeilemisen ja oppimisen kautta. Meillä addiktion hallinta ei ole monimutkaista. Kuntoutussohjelmissa on paljon erilaisia harjoituksia, jotka tehdään ihan oikeassa elämässä. Tietopuolinen harjoittelu tapahtuu kursseilla päihdeterapeutin tuella. Opitun käytäntöön soveltaminen ja treenaaminen arjessa tapahtuu oikeasti.

Olemme rakentaneet kurssi muotoisen prosessin, jossa yhdistyy kognitiivisen psykologian tutkimustulokset ja vankka käytännön kokemus addiktion hallinnan valmennuksesta. Kaiken tämän sovellamme yksilöllisesti asiakkaan parhaaksi. Motivoituminen syntyy onnistumisen kokemuksista, joten meidän ei tarvitse ulkoapäin yrittää synnyttää motivaatiota. Riittää, että asiakkaalla on kyky oppia ja hän itse haluaa ottaa addiktion hallintaan. Kun asiakkaalla on riittävä halu voimme yhdessä rakentaa kyvyn hallita addiktiota.

Päihdekuntoutus Kurssit

Tapaamis kurssit Helsinki, Tampere, Turku

Kurssi tapaamisia neljänä viikonloppuna. Yksi viikonloppu kuukaudessa. Ohjelma kestää kolme kuukautta. Kurssipäivät ovat lauantai ja sunnuntai. Kurssilla annetaan välityöskentely materiaalia.

 • kurssinkesto kolme kuukautta
 • kurssipäivät lauantaina ja sunnuntai
 • kurssipäiviä 8 päivää kurssipäivän pituus 5 tuntia
 • hinta 600 € / osallistuja
 • (Alv 0%) päihdekuntoutustoimintamme on avl 130a:n mukaista arvonlisäverotonta palvelua

Tapaamis ja nettikurssin yhdistelmä Helsinki, Tampere, Turku

Kurssi tapaamisia neljänä viikonloppuna. Kaksi viikonloppua kuukaudessa. Ohjelma kestää kaksikuukautta. Kurssipäivät ovat lauantai ja sunnuntai. Kurssilla annetaan välityöskentely materiaalia.

 • kurssinkesto kaksi kuukautta
 • kurssipäivät lauantai ja sunnuntai
 • kaksi tapaamis kurssi viikon loppua ja kaksi nettikurssi viikonloppua
 • kurssipäiviä 8 päivää kurssipäivän pituus 5 tunttia
 • hinta 480 €
 • (Alv 0%) päihdekuntoutustoimintamme on avl 130a:n mukaista arvonlisäverotonta palvelua

Nettikurssi

Kurssi tapaamisia neljänä viikonloppuna. Kaksi viikonloppua kuukaudessa. Ohjelma kestää kaksikuukautta. Kurssipäivät on tiistai ja torstai. Kurssilla annetaan välityöskentely materiaalia.

 • kurssinkesto yksi kuukausi
 • tapaamiset kaksikertaa viikossa tiistai ja torstai klo 17-20
 • hinta 270 €
 • (Alv 0%) päihdekuntoutustoimintamme on avl 130a:n mukaista arvonlisäverotonta palvelua