Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Läheisten Craft valmennus ohjelma

Craft on addiktin lähipiirille kehitetty valmennusohjelma. Craft lyhenne tulee sanoista Comminity Reinforcement and Family Training mikä vapaasti suomennettuna tarkoittaa yhteisönvahvistaminen ja perheen koulutusta. Craft on kehitetty Universty of New Mexicossa Robert J Meyers ja Jane Ellen Smithin toimesta. Craftista on tehty useita satunnaistettuja tutkimuksia vertaillen eri menetelmiä mm. Al-Anon ja 12-askeleen menetelmää näissä tutkimuksissa Craftin tulokset olivat parhaat addiktin läheisten kuntouttamisessa.

Kenelle sopii

Craft sopii päihdeongelmaisen läheiselle joka asuu tai tapaa päihdeongelmaista useita kertoja viikossa. Päihdeongelmaisen perheen jäsenille; Vanhemmat, lapset, sisarukset, kumppanit, puoliso, tyttö- ja poikaystävä.

Craft sopii niin raitistuvan addiktin läheiselle kuin aktiivisesti vielä päihteitä käyttävän läheiselle. Craftissa saat työkaluja addiktin hoidon aloituksen tukemiseen, kuten myös raittiuden ja erillisyyden rakentumiseen. Addiktin perheenjäsenet voivat osallistua tapaamisiin eripuolelta yhdenaikaisesti kuvayhteydellä.

Yhdessä onnistumme

Mikäli läheisesi on aktiivi addikti, Craft valmennusohjelmaan kuuluu läheisellesi kolme valmennustapaamista oman erillisen terapeutin kanssa ilman lisäveloitusta.

Mikäli läheisesi on jo raitistunut tai raitistumassa, niin ohjelmaan kuuluu kolme yhteistä tapaamista ilman lisäveloitusta.

Valmentajana toimii ammattilainen joka on myös toipuvan addiktin läheinen.

Craft-valmennusohjelman sisältö

  • Motivoiminen
  • Päihdekäyttäytymisen kartoittaminen
  • Perheväkivaltaan varautuminen
  • Vuorovaikutustaitojen harjoitteleminen
  • Positiivisen vahvistamisen harjoittelu
  • Päihdekäyttäytymisen torjuminen
  • Läheisen/läheisten voimavarojen etsiminen
  • Hoidon ehdottaminen päihdeongelmaiselle
  • Kolme tapaamista addiktin kanssa tai yhdessä

Craft- valmennusohjelma sisältää 20h terapiaa / ohjausta + 3h addiktin hoitoa / paritapaamista. Tapaamisiin osallistuu sinun valitsemasi henkilöt. Tapaamiset varaat itse sinulle sopivana ajankohtana ajanvarauksestamme. Craft-ohjelmaan kuuluu myös maksuton alkukartoitus minkä voi ilman sitoumuksia varata myös ajanvarauksestamme. Kanssasi työskentelee sama terapeutti koko valmennusohjelman ajan. Läheiselläsi on oma terapeutti. Carft-valmennusohjelmaa toteutetaan nettiterapiana ja vastaanotolla Tampereeella.

Craft-valmenusohjelman hinta kokonaisuudessaan on 1 150 € sisältää valmennusohjelman materiaalit ja tapaamiset. Alkukartoitus on maksuton. Valmennuksen voi maksaa myös osissa.