Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Nykyaikainen tapa saada apua päihdeongelmaan
ajasta ja paikasta riippumatta

Nettiterapeutit ovat koulutettuja terveydenhuollon ammattihenkilöitä.OmaParantolan nettiterapiat on kehitetty päihdeongelmien hoitoon. Niissä edetään osio kerrallaan ja opetellaan rakentavampia toimintamalleja tietosisältöjen ja erilaisten harjoitteiden avulla. Terapiaohjelmien myötä opit tunnistamaan riippuvuuden ja sitä ylläpitävät tekijät.

Nettipohjaista terapia on toteutettu Suomessa kymmenenvuotta. Mutta päihdekuntoutuksessa nettiterapia on vielä uusi kuntoutus muoto. Netti terapioiden vaikuttavuus päihdekuntoutuksessa kuitenkin on hyvä.

Paikka ei raitista

Mikään paikka ei itsessään raitista. Addiktin täytyy joka tapauksesa oppia selviytymään omassa elinympäristössään riippuvuutensa kanssa. Netti terapian kiistaton etu on kuntoutua siinä toiminta ympäristössä missä addiktio on rakentunut ja hallitsemaan addiktiotaan oman elämän altistavien tekijöiden läsnäollessa. Laitos- ja muiden paikkaan sidottujen hoitojen ongelma on kotiin paluu. Koska addikti on kuntoutunut ympäristössä missä ei ole juurikaan riippuvuudelle altistavia tekijöitä ja ollut raitistumista tukevien ihmisten ympäröimänä.

Netti terapian sisältö

Nettiterapeutti työskentelee täysin samojen sisältöjen ja osioiden kanssa kuin vastaanotolla. Näet ja kuulet kuva yhteydellä terapeuttisi. Kuvayhteys toimii älypuhelimella, tabletilla ja tietokoneella. Asiakas varaa itselleen sopivan tapaamisajan. Etenemme osio kerrallaan ja saat kuntoutus aineistoa sähköpostilla ja nettitapaamisten yhteydessä.

Addiktion hallinta ei synny koskaan itsestään vaan harjoittelun ja oppimisen tuloksena. Riippuvuuskäyttäytyminen on toistuvaa, se automatisoituu ja sen purkamiseen tarvitaan tietoisuuden lisäämistä omasta päihteidenkäytöstä ja sitä ylläpitävistä tekijöistä. Olennaista on vaihtoehtoisten selviytymistaitojen kehittäminen ja niiden toimivuuden kokeileminen käytännössä. Kuntoutusohjelmassamme asiakas oppii miksi, miten, missä ja miksi mielihalu addiktion toteuttamiseen muodostuu. Ei addiktikaan voi muuttaa itsessään sellaista, mistä ei ole tietoinen tai mitä ei kykene hyväksymään. Addikti tarvitsee tietoa, taitoa, palautetta edistymisestään ja kohtuutta tavoitteiden asettelun suhteen.

Addiktion hallinta on taitolaji ei kamppailulaji. Meillä asiakas oppii miten voi hallita mielihaluja ihan käytännössä. Kaikki tapahtuu elämäntapahtumien tutkimisen, kokeilemisen ja oppimisen kautta. Meillä addiktion hallinta ei ole monimutkaista. Kuntoutussohjelmissa on paljon erilaisia harjoituksia, jotka tehdään ihan oikeassa elämässä. Tietopuolinen harjoittelu tapahtuu päihdeterapeutin tuella. Opitun käytäntöön soveltaminen ja treenaaminen arjessa tapahtuu oikeasti ja saatujen kokemuksien jakaminen tapahtuu keskusteluissa päihdeterapeutin kanssa.

Olemme rakentaneet prosessin, jossa yhdistyy kognitiivisen psykologian tutkimustulokset ja vankka käytännön kokemus addiktion hallinnan valmennuksesta. Kaiken tämän sovellamme yksilöllisesti asiakkaan parhaaksi. Motivoituminen syntyy onnistumisen kokemuksista, joten meidän ei tarvitse ulkoapäin yrittää synnyttää motivaatiota. Riittää, että asiakkaalla on kyky oppia ja hän itse haluaa ottaa addiktion hallintaan. Kun asiakkaalla on riittävä halu voimme yhdessä rakentaa kyvyn hallita addiktiota.

Nettiterapian kuntoutus ohjelmat

OmaIntensiivi

OmaIntensiivi on tiivis 6 viikon päihdekuntoutusohjelma, joka antaa hyvän pohjan raitistumiseen ja tai päihteiden kohtuulliseen käyttöön. Ohjelma antaa hyvät tiedolliset ja taidolliset valmiudet päihteidenkäytön hallintaan. Tämä ohjelma sopii kaikentasoisille päihteidenkäyttäjille. Intensiivinen työskentelyote mahdollistaa napakan aloituksen addiktion hallinnan prosessille.

 • 10 x 1h tapaamista päihdeterapeutin kanssa verkossa tai puhelimessa
 • kesto 6 viikkoa
 • hinta 560 €
 • (Alv 0%) päihdekuntoutustoimintamme on avl 130a:n mukaista arvonlisäverotonta palvelua

OmaTahti

OmaTahti 9 kuukauden päihdekuntoutusohjelma antaa mahdollisuuden pitempiaikaiseen tuettuun kuntoutumisprosessiin päihteiden käytön hallitsemiseksi. Ohjelma antaa hyvät valmiudet tiedollisesti ja taidollisesti raitistumiseen tai kohtuulliseen päihteiden käyttöön.


 • 15 x 1h tapaamista päihdeterapeutin kanssa verkossa
 • kesto 9 kuukautta
 • hinta 840 €
 • (Alv 0%) päihdekuntoutustoimintamme on avl 130a:n mukaista arvonlisäverotonta palvelua

Oma-avokuntoutus

Oma-avokuntoutus on 4 viikon päihdekuntoutusohjelma jossa tapaat nettiterapeuttia joka päivä. Oma-avokuntoutus antaa mahdollisuuden kotonatapahtuvaan avokuntoutus prosessiin päihteiden käytön hallitsemiseksi. Ohjelma antaa hyvät valmiudet tiedollisesti ja taidollisesti raitistumiseen tai kohtuulliseen päihteiden käyttöön.

 • 30 x 1h tapaamisia päihdeterapeutin kanssa verkossa tai puhelimessa
 • kesto 4 viikkoa
 • hinta 1680 €
 • (Alv 0%) päihdekuntoutustoimintamme on avl 130a:n mukaista arvonlisäverotonta palvelua

OmaSuperstartti

OmaSuperstartti on todellinen 2+8 teho-ohjelma päihteidenkäytön kierteen katkaisuun. Ohjelmasta 2 viikkoa käytetään ohjattuun ja tuettuun päihteidenkäytön lopettamiseen tai vähentämiseen. Ohjelma on mahdollista toteuttaa ohjatusti etänä tai OmaParantolan kotipaikalla Sastamalassa. Tehoaloituksen jälkeen jatkuu 8 viikon intensiivinen kuntoutumisjakso.
 • 15 x 45min yksilökeskustelua päihdeterapeutin kanssa 1. viikon aikana vastaanotolla, verkosssa tai puhelimessa
 • 15 x 45min yksilökeskustelua päihdeterapeutin kanssa kuntoutusjakson aikana verkossa tai puhelimessakesto
 • 10 viikkoa
 • hinta 2450€
 • (Alv 0%) päihdekuntoutustoimintamme on avl 130a:n mukaista arvonlisäverotonta palvelua
 • Sastamalassa tapahtuvan Superstarttialoituksen osalta OmaParantola tuottaa päihdekuntoutuksen sisällön ja asiakas itse vastaa matkoista, majoituksesta ja ruokailuista.

OmaPremium

OmaPremium päihdekuntoutusohjelma on tarkoitettu henkilöille, joiden työrooli tuo oman haasteensa raitistumisprosessille. Tämä yksilöllisesti rakentuva kuntoutusprosessi sopii esimerkiksi yrittäjille, johtajille, lainvartijoille, sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoille, hengellisen työn tekijöille. Valmentajana toimii pitkän yrittäjäuran tehnyt yrittäjä ja terveydenhuollon ammattihenkilö, joka on saanut addiktion hallintaan ja tietää nousut ja laskut niin bisneksen kuin päihteiden kanssa.

 • 18 x 1h yksilötapaamista päihdeterapeutin kanssa verkossa tai puhelimessa
 • puhelin tuki
 • kesto yksilöllinen
 • hinta 1900 €
 • (Alv 0%) päihdekuntoutustoimintamme on avl 130a:n mukaista arvonlisäverotonta palvelua

OmaPäihdeterapia

Hoitokeskusteluja päihdeterapeutin kanssa on mahdollista varata myös yksittäin, ilman kuntoutusohjelmaa tai täydentää omaa kuntoutus ohjelmaa. Ajankohdan voi varata ajanvarauksesta tai asiakaspalvelu@omaparantola.fi. Hoitokeskustelu onnistuu puhelimitse tai verkossa kuvayhteydellä.
 • 1x45min keskustelu päihdeterapeutin kanssa
 • Hinta 56 €
 • (Alv 0%) päihdekuntoutustoimintamme on avl 130a:n mukaistaarvonlisäverotonta palvelua