Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Päihdekuntoutuksen sisältö

OmaParantolan päihdekuntoutus orientoi ja valmistaa asiakasta antoisalle matkalle kohti itsemääräämisvastuuta. Addiktio on sairaus, mikä etenee. Kun tämä sairaus etenee, niin myös sairauden aiheuttama tuho kasvaa niin fyysisesti, psyykkisesti kuin sosiaalisestikin.

Teoreettinen viitekehyksemme on kognitiivinen. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että olet oppinut addiktiksi, et syntynyt sellaiseksi. Näin ollen addiktiotasi emme me tai kukaan muukaan osaa parantaa, mutta voit valitessasi oppia hallitsemaan addiktiotasi. Addiktion hallinta on oppimis- ja harjoitteluprosessi, ei ratkaisu. Meillä ei ole toivottomia tapauksia. Sinun mielensisäiset taitosi eivät ole riittäneet säilyttämään hallintaa eri tilanteissa mielihaluusi nähden. Mikäli kykenet vielä oppimaan, niin silloin tämä on mahdollista meidän kanssamme.

Kuntoutuksen aikana asiakas saa tietoa addiktion muodostumisesta, yllä pysymisestä ja addiktion hallinnan rakentamisesta. Olemme rakentaneet kuntoutusohjelmat erilaisten kuntoutustarpeiden mukaan. Asiakas voi valita itselleen nopean ja tehokkaan vaihtoehdon tai sitten pidemmällä aikavälillä tapahtuvan kokonaisuuden.Päihdeterapeutin ammattiapua on mahdollisuus myös saada yksittäisinä hoitokeskusteluina, se onnistuu OmaPäihdeterapiassa.

Lopeta raitistumisen yrittäminen ja aloita harjoittelu

Addiktion hallinta ei synny koskaan itsestään vaan harjoittelun ja oppimisen tuloksena. Riippuvuuskäyttäytyminen on toistuvaa, se automatisoituu ja sen purkamiseen tarvitaan tietoisuuden lisäämistä omasta päihteidenkäytöstä ja sitä ylläpitävistä tekijöistä. Olennaista on vaihtoehtoisten selviytymistaitojen kehittäminen ja niiden toimivuuden kokeileminen käytännössä. Kuntoutusohjelmassamme asiakas oppii miksi, miten, missä ja miksi mielihalu addiktion toteuttamiseen muodostuu. Ei addiktikaan voi muuttaa itsessään sellaista, mistä ei ole tietoinen tai mitä ei kykene hyväksymään. Addikti tarvitsee tietoa, taitoa, palautetta edistymisestään ja kohtuutta tavoitteiden asettelun suhteen.

Addiktion hallinta on taitolaji ei kamppailulaji. Meillä asiakas oppii miten voi hallita mielihaluja ihan käytännössä. Kaikki tapahtuu elämäntapahtumien tutkimisen, kokeilemisen ja oppimisen kautta. Meillä addiktion hallinta ei ole monimutkaista. Kuntoutussohjelmissa on paljon erilaisia harjoituksia, jotka tehdään ihan oikeassa elämässä. Tietopuolinen harjoittelu tapahtuu päihdeterapeutin tuella. Opitun käytäntöön soveltaminen ja treenaaminen arjessa tapahtuu oikeasti ja saatujen kokemuksien jakaminen tapahtuu keskusteluissa päihdeterapeutin kanssa.

Olemme rakentaneet prosessin, jossa yhdistyy kognitiivisen psykologian tutkimustulokset ja vankka käytännön kokemus addiktion hallinnan valmennuksesta. Kaiken tämän sovellamme yksilöllisesti asiakkaan parhaaksi. Motivoituminen syntyy onnistumisen kokemuksista, joten meidän ei tarvitse ulkoapäin yrittää synnyttää motivaatiota. Riittää, että asiakkaalla on kyky oppia ja hän itse haluaa ottaa addiktion hallintaan. Kun asiakkaalla on riittävä halu voimme yhdessä rakentaa kyvyn hallita addiktiota.

Kuntoutumis vaihtoehdot

OmaParantola on luonut ainutlaatuisen avomuotoisen päihdekuntoutus konseptin. Voit rakentaaa oman kuntoutustarpeen mukaisen kuntoutus kokonaisuuden alla olevista kuntoutus muodoista yhdistellen tai erikseen. Tämän lisäksi on valittavanasi kuntoutuksen kesto ja kuinka usein tapaamme. Aluksi voimme tavata useammin ja kuntoutuksen edistyessä harventaa tapaamisia.

Nettikuntoutus

Netti kuntoutukset toimii yhtä vaikuttavasti kuin vastaanotolla tapahtuvat tapaamiset. Nettitapaamisten sisältö on aivan sama kuin vastaanotolla. Netti tapaamisten ylivoimainen etu on riippumattomuus paikasta. Alla olevista linkeistä voit käydä tutustumassa nettiterapian vaikuttavuuteen. Linkit nettiterapian kokemuksiin ja tutkimuksiin: Lääkärilehti, Potilaan lääkärilehti, Suomalaistutkimus yllättää, Apua ahdistukseen nettiterapiasta

Vastaanotto tapaamiset

OmaParantolalla avaa vastaanotot Helsinkiin, Tampereelle ja Turkuun. Vastaanotot aloittavat kaikilla paikkakunnilla 15.3.2019 alkaen. Vastaanotto tapaamiset ovat nyt liitettävissä päihdekuntoutuksiin vaikka tapaamiset alkavat 15.3. Vastaanotto tapaamisiin voidaan liittää myös nettitapaamiset ja puhelin palvelu.

Kurssit

Aloitamme päihdekuntoutus kurssit 15.3.2019. Kursseissa on yhdistetty kurssitapaamisia ja webinaareja. Kurssitapaamiset toteutetaan Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Kursseja järjestetään myös webinaareina eli kurssi tapaamiset ovat pelkästään netissä. Kursseja voit halutessasi täydentää yksilötapaamisilla joko netissä tai vastaanotolla.

Omatoiminen kuntoutuminen

Olemme rakentaneet kattavan kuntoutus paketin sinulle joka haluat ottaa päihdeongelman haltuun omin käsin. OmaTie on omatoiminen päihdekuntoutusohjelma. Asiakas saa sähköpostilla kirjallista materiaalia raitistumisen ja päihteidenkäytön hallinnan tueksi. Ohjelma kestää 6 viikkoa. 1 x 45min yksilökeskustelu päihdeterapeutin kanssa verkossa tai puhelimessa kesto 6 viikkoa

Akuutti puhelin apu

OmaParantolassa on myös nopea apu tarjolla joka päivä (ma-su) kello 10-20 puhelin numerosta 0600-13701 puhelun hinta 1,93€/min+pvm/mpm. Puhelin palvelu palvelee nopeita avun tarpeita erittäin hyvin. Palvelu myös täydentää muita palveluita. Palvelu on käytössä joka päivä 10-20. Palvelua voi käyttää anonyymisti ja vaikka et olisikaan muutoin asiakkaamme.

Läheiskuntoutukset

Läheisten kuntouttamisessa käytämme Craft-ohjelmaa. Ohjelmassa on mullistavinta se että ohjelmaan kuluu myös addiktille kolme kokeilu kuntoutus kertaa tai vaihtoehtoisesti kolme pari tapaamista addiktin kanssa.

Työelämä kuntoutukset

Työelämän ja yrittäjien kuntoutukset toteutetaan yhdessä työterveyshuollon asiantuntijan avustuksella. Työelämän palveluihin kuuluu valittaessa yhteistyö työterveyshuollon kanssa.

Päihdekuntoutujalle antamamme valmennus lupaus

- antaa sinulle vastuun muutoksesta, koska sinulla on vastuu itsestäsi

- antaa sinulle neuvoja ja asiantuntemusta muutoksesi tueksi

- antaa sinulle apua päätöksessäsi lopettaa tai vähentää

- antaa sinulle vaihtoehtoja ja menetelmiä

- luoda kanssasi vaihtoehtoisia hallinta- ja selviytymisstrategioita addiktion hallintaan

- pysyä mukana myös silloin kun on vaikeaa

Päihdekuntoutuksen työskentelyperiaatteemme

Päihdekuntoutuksessamme lupaamme noudattaa seuraavia TYÖSKENTELYPERIAATTEITA:

1. Meillä on tuomitsematon ilmapiiri, jossa voit keskittyä tutkimaan addiktiotasi rauhallisesti ja puolustelematta.

2. Sinä hyväksyt sen, että sinun täytyy muuttua, jotta opit hallitsemaan addiktiotasi.

3. Me tuomme sinulle vaihtoehtoja ja menetelmiä, joista sinä valitset, mitä käytät muutoksessa ja mitä olet käyttämättä.

4. Annamme asiantuntijan tunkeilemattoman tuen muutoksellesi.

5. Addiktion hallinta on prosessi, ei ratkaisu, johon sinä olet sitoutunut, ja sinä olet vastuussa siitä.

6. Ammattilainen tarkistaa mittareilla ja arvioimalla edistymistäsi addiktion hallinnan suhteen.

Käsityksemme ihmisestä, addiktiosta ja hallinnasta